torstai 4. helmikuuta 2016

Takaisin tauolta remppahommien pariin!

Reilu vuosi tuli näemmä blogihiljaisuutta vietettyä. Uusi elämäntilanne ei ihan kaikelle sallinut aikaa, mutta nyt taas on uusi vuosi ja uudet kujeet! 

Paljon on tapahtunut sitten viime näkemän. Nyt on se rivaripihakin ja uuden asunnon remppauksessa saa toteuttaa käsillä tekemisen tarvetta. Tehdään pienellä pintaremontilla vanhasta uutta, eli osittain 90-luvun alun kunnossa oleva asunto saa faceliftin, kun maalataan seinät ja katot sekä vaihdetaan lattiat, listat ja makkarien kaapistot. Sisustuksella sitten vielä vähän lisäilmettä. Isot rempat, eli kylppäri ja keittiö saavat vielä odottaa.

Työhuone on ollut näemmä joskus kauniin pinkki :)

Huone kerrallaan rauhassa ja rahatilanteen mukaan siis tehdään, niin että muullekin elämälle jää aikaa. Tällä hetkellä 4 huonetta on valmiina: tuulikaappi, sauna, työhuone ja teinin huone. Ollaan yritetty pitää värimaailma yhtenäisenä kaikissa huoneissa, vaikka sävyt huoneittain vähän vaihtelevatkin. Rauhallista, harmonista ja yksinkertaisen kaunista. :) Seuraavana vuorossa olisi eteinen. Siinä riittääkin hommaa, kun seinien alaosa on paneloitu ja yläosaan on vedetty lasikuitutapetti. Myös katto on tyylikkäästi(?) käsin maalattu röpelöpintaiseksi, joten katon tasoitteluunkin saa menemään aikaa. Lisäksi haasteita tulee normaalielämän hoitamiseen rempan aikana, koska eteisestä on kulku suurimpaan osaan asuntoamme ja lasikuitutapettien hiomisen ajaksi tila on muovitettava, ettei pöly kulkeudu muualle asuntoon. No, ehkä se jotenkin hoituu? Siivoillaan sitten vaikka aina päivän päätteeksi ja jatketaan seuraavana. 

Purkutöitä riittää!

Eteistä varten meillä on jo laminaatit hommattuna ja muissa huoneissa käytetty pohjamaali/kattomaali riittää eteiseenkin. Pintamaaliakin jäi tuulikaapista sen verran, että jos päädytään käyttämään samaa sävyä eteiseen, sitäkään ei tarvitse todennäköisesti ostaa paljoa lisää. Sisustusnäkökulmastakaan hankintoja ei tarvitse tehdä juurikaan. Ison pukeutumispeilin haluan nykyisen peilikaappihökötyksen tilalle, mutta muuten saa olla ennallaan. Seinille vaan taidetta ajan kuluessa ja kirjahyllyt (joiden edelliseen asuntoomme tehty tuunaus jouduttiin muuten purkamaan), siirretään eteisestä lopullisille paikoilleen yläkertaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti