sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kun ajatus johtaa toiseen - kynttilätuunausta ja säilytyspurkkeja

Vaikka muuten olen aika minimalisti ja pyrin hankkiutumaan turhasta krääsästä eroon, DIY/tuunausmateriaalin suhteen olen melkoinen hamsteri. Säästän kaiken, mille vähääkään voisin kuvitella myöhemmin uuden elämän. Kynttilänjämät ja lasipurkit on yksi tällainen "pahe". Mies kauhistelee jatkuvasti isontuvia kynttilänjämäpussukoita ja lasipurkkejakin se nosteli tiskipöydälle kuivumaan eilen sen oloisena, että voisikohan näistä jo tulla sitä, mitä varten näitä keräillään?! Niin. Voisi. Kun ne nyt siinä näytillä olivat, alkoikin ideoita syntymään. Ja yksi idea johti toiseen...ja...

Koska lasipurkkiroskikseni oli täynnä, eikä nuo tiskipöydällä yön yli lojuneet purkit sinne enää mahtuneet, pitihän ne loputkin kaivaa sieltä ja katsoa, millaisia purkkeja mulla onkaan ja miten paljon. Tän jälkeen kaivelin kynttilänjämäni, koska kynttilät oli eka ajatus hyödyntää purkit ja saada vielä kynttilänjämätkin hyötykäyttöön. Punasävyisiä, oransseja ja valkoisia kynttilänjämiä löytyi, joten päätin tehdä ainakin viininpunaisia ja oransseja. Eli eikun sulatushommiin.


Siinä viininpunaisia kynttilänjämiä sulatellessani silmäni osuivat kuitenkin munakennoihin, jotka rumensivat mikronpäällistä, koska niitä oli tarkoitus hyödyntää pääsiäisaskarteluun. Sain kuitenkin paremman idean. Päätin lennosta vaihtaa suunnitelmat kynttilöistä sytykeruusuihin, kun värikin oli sopiva. Samalla pääsisin myös munakennoista eroon. Näitä on todella helppo tehdä. Ihan ruusun näköisiä ja kauniita tulee vähemmän taiteellisellakin tekijällä, kuten minulla.


Nyt kuitenkin lasipurkit kävivät tarpeettomiksi. Koska olin kuitenkin päättänyt hankkiutua niin kynttilänjämistä kuin lasipurkeistakin eroon, päätin hyödyntää lasipurkit (juuri sopivasti ne kolme, joille ei löytynyt korkkeja) kynttilämassan säilytykseen. Yhdistin oranssit ja valkoiset kynttilät, joten tulen saamaan myös kivoja pääsiäisenkeltaisia kynttilöitä tai sytykeruusuja joskus ja noin tuo säilyy huomattavasti kauniimmin ja pienemmässä tilassa kuin epämääräisinä kynttilänpalasina.


Tämän jälkeen mulle jäi kuitenkin vielä kaksi isoa ja viisi pientä lasipurkkia. Päätin steriloida ne, ja ratkaista niillä kuivakaapin kaaosongelman. Erilaisia ja erokokoisia pussukoita ja pahvirasioita ei vaan saa riittävän kauniisti kaappeihin, joten nämä saavat pikkuhiljaa korvata ne. Kansiin vaan vähän vaaleaa maalia (sekin jämiä teinin huoneen remontista) ja kylkeen kauniit itsetehdyt etiketit, niin DIY-maustepurkit on valmiit. Tykkään! Ja vähänkö nuo houkuttelee kokkaamaan ihan eri lailla kuin repaleiset pahvipaketit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti