lauantai 13. helmikuuta 2016

ITSH Hopottaa 2 - Myllyn Paras Pannukakkujauho

Katsoin eilen jääkaappiin, josko siellä olisi vielä ollut yksi pala aiemmin viikolla tekemääni suolaista pannukakkua, mutta ei, kaikki oli syöty joko miehen tai teinin toimesta, joten ilmeisen onnistunut tekele.

Tänään meillä nautittiin ystävänpäiväbrunssi, kun sunnuntaina ei olla kaikki aamiais/brunssiaikaan kotona. Perinteisen viikonloppubrunssimenun (nakit, pekoni, munat, kahvi) lisäksi tarjolla oli... mitäpä muutakaan kuin toisesta pannukakkujahopussista loihdittua pannaria! Tällä kertaa en tehnyt minkään valmiin mukaan, vaan päätin tehdä kokonaan oman toteutuksen. Tai itseasiassa kaksi, koska halusin myös kokeilla, miten tämä taipuu panulla paistamiseen siitä huolimatta, että pussin kyljessä lukee, että tee uunissa.

Taikina
1 pussi Myllyn paras Pannukakkujauhoa
9 dl maitoa
2 rkl voisulaa
100 g tummaa suklaata

Koristelu
2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
ripaus Marianne Crushia

Toteutusvaihtoehto 1
Sekoita maitoon pannukakkujaho ja rasva ja jätä turpoamaan. Sulata tumma suklaa ja lisää seokseen, kun jäähtynyt (taikinakin on tässä vaiheessa turvonnut sopivasti). Paista 225 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Pannukakun paistuessa sulata valkosuklaa, vatkaa kerma ja sekoita ne keskenään, kun suklaa jäähtynyt. Ota pannukakusta halutessasi sydänpiparimuotilla paloja ja koristele ne valkosuklaakermalla ja Marianne Crushilla.

Toteutusvaihtoehto 2
Sekoita maitoon pannukakkujaho ja jätä turpoamaan. Sulata tumma suklaa ja lisää seokseen, kun jäähtynyt (taikinakin on tässä vaiheessa turvonnut sopivasti). Sulata valkosuklaa, vatkaa kerma ja sekoita ne keskenään, kun suklaa jäähtynyt. Jätä odottamaan. Paista blinipannulla pannukakkutaikinasta paksuja amerikkalaistyylisiä pannukakkuja. Koristele valkosuklaakermalla ja Marianne Crushilla.

No, kuulostaa hyvälle, mutta ei mennyt niinkuin Strömsössä. Yliviivattuja kohtia ei siis kannata kokeilla, jos ei tiedä, mitä tekee!! Mä en tiennyt/ajatellut, ja sain suklaan rakeiseksi ja pannarista kengänpohjaa. :D Olin innoissani kehittämästäni reseptistä, mutta ilmeisesti liian, miettiäkseni suklaan sopivuutta nesteeseen sekoitettavaksi. Ja kun mulla lähtee menemään pieleen, mullahan menee kaikki pieleen, eli keittiössä oli lopulta täysi kaaos, eikä mitään käsitystä paistoajoista tai muusta, jolla voisi vielä pelastaa mitä pelastettavissa on. Pannullapaistaminen ei siis multa myöskään onnistunut, eikä sydänmuottikaan oikein keskeltä raakaan, mutta pinnalta kengänpohjamaiseen pannariin toiminut, joten se siitäkin. Mutta kerma oli hyvää ja pelasti paljon. :)

Että näin. Tässä "Suklaa"pannaria. Harmi, etten tullut ottaneeksi projektivaiheista enempää kuvia...


Ja vielä loppuun, että tämä blogikirjoitus syntyi tämän suoisttelukampanjan yhteyteen, eli pannukakkujauhot tuli sponssattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti