tiistai 23. syyskuuta 2014

Iltaherkkuja

Meidän iltasyömisinä on aika usein salaatti, ja munakkaita meillä syödään myös paljon. Molemmat valmistettuna periaatteella, mitä nyt kaapista löytyy. Nyt on tosin menossa jonkin sortin aikuisten iltasyömiset minimiin -proggis, mutta toisaalta, jos ei syö päivällä kovin tuhdisti, voi ihan hyvin päivälliseksi vedellä jotain tän henkistä ihan hyvällä omalla tunnolla, eikö voikin? Nää on meidän iltasyömisten toistaiseksi pidetyimmät herkut. Samainen munakas tai modattu versio siitä toimii todistetusti myös brunssipöydässä. 


Tonnikalasalaatti: salaatti, rucola, tomaatti, kurkku, tonnikalaa paloina vedessä, keitetty kananmuna, ruohosipuli ja paahdettu sipulirouhe. Kastikkeena tässä meillä on yleensä joku fiiliksellä yhdistelty öljy-balsamico-sitruunamehu-sinappi-mausteseos.

Munakas: 4 munan perusmunakas (mausteet oman maun mukaan), jonka päälle paistettuja herkkusieniä, pekonia, savukinkkua, vuohenjuustoa ja ruohosipulia, kun munakas on lähes hyytynyt. Hyydytys loppuun uunissa matalalla lämmöllä pannuineen päivineen. Annoksesta riittää päivällistä kahdelle ja brunssimunakkaana siitä riittää neljälle, kun tarjolla on kaikenlaista muutakin.

Tulipas muuten nälkä. Taidan tehdä itselleni lounasmunakkaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti