torstai 16. lokakuuta 2014

Siililapaset

Joku aika sitten kirjoittelin syksyn tilaustöistä. Lista on kasvanut siitäkin, mutta valmistakin on tullut. Poitsun siililapaset valmistuivat tänään. Puuhasin niitä telkkarinkatseluneuleena osin lomittain miehen pipon kanssa, josta kerroin aiemmin myös. Vähän laiskasti tosin. Ensin meni monta päivää etten koskenutkaan neuleisiin, mutta kun taas pääsi vauhtiin,  lapaset oli valmiit muutamassa illassa.


Tässäpä nämä. Mielestäni onnistuivat hyvin. Pikkasen tuunasin ohjetta lankojen ja pituuksien osalta poitsulle sopivaksi ja tein koko komeuden pyörönä sukkapuikoilla toisin kuin ohjeessa. Lankajemmoistani löytynyt Novitan Luxus Stone oli juuri sopivan väristä ja hyvää neulottavaa. Ainoa miinus oli langan katkeilu silmukoita luotaessa ja siinä vaiheessa, kun vetelin lankaa viimeisten silmukoiden läpi. Novitan mukaan tämä on ko. langan ominaisuus, että katkeilee helpommin väännettäessä, joten varovasti nämä kohdat. Siilin "piikkeihin" käytin Novitan Tango Fania ruskeana ja silmät ja kuono on tehty kirjomalla mustalla Novitan 7 Veljeksellä.


Haasteena pyörönä tehtäessä oli, että "piikkilanka" piti aina katkaista joka kerroksen jälkeen, koska en halunnut pitkiä langanvetoja nurjalle sotkemaan sormia siinä vaiheessa, kun lapasia käytetään. Tai ei niinkään katkaisu, vaan pääteltävien langanpätkien määrä tuntui turhauttavan suurelta. Jos nää olis tehnyt tasona, kuten ohjeessa, ois tältä välttynyt, mutta jotenkaan sivusauma lapasissa ei tuntunut kivalle. Seuraavat (miehen) siililapaset kokeilen kyllä tehdä tasona. 

Ohje: Novita
Koko: Nainen, mutta tuunattu pituuksia poitsun käden mukaan
Langat: Novita Luxus Stone, vajaa 2 kerää ja Novita Tango Fani, 1 kerä
Puikot: Sukkapuikot 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti