maanantai 27. lokakuuta 2014

Lippapipohaaste

Kerroin joku aika sitten, kun mun tilaustöiden listalla oli siililapasten lisäksi pipo miehelle. Pipo, jota neulottiin ajoittain kahdella pyöröpuikolla yhtaikaa. Pikkasen meinas olla hankalaa, kun oli totaalisen uusia tekniikoita mulle useitakin tuossa ohjeessa (ohje hankittavissa Ravelrysta 5 $:n hintaan), mutta koska olin uhonnut miehelle, että saa juuri sellaisen pipon kuin haluaa ja tämmönen onnistuu siinä missä toisenlainenkin, koska teenhän ohjeesta mitä vaan, niin tämän myös tein. No, ohje ei ehkä ollut niin selkeä, mitä mun taidot (tai taidottomuus) olisi vaatinut, joten aika ajoin kiroilutti, purkamista tapahtui useassa kohdassa projektia useemman kerran ja lopulliseen versioon jäi virheitä, koska turhauduin a)selvittämään mitä meni vikaan b)siihen, etten ymmärtänyt tehdessäni täydentää ohjetta esim. kunkin kavennuksen jälkeisellä silmukoiden määrällä. Olisi pikkasen helpottanut siinä kohtaa, kun useiden kerrosten jälkeen vertasin silmukoiden määrää ohjeeseen, eikä ne täsmänneet. Myös sen hahmottaminen oli vähän hankalaa, mitä osaa pipoa mikäkin ohjeen osa vastasi, vaikka sitä olikin kuvattu ohjeeseen. Olisin kuitenkin kaivannut enemmän kuvausta/kuvia työvaiheista epävarmuuteni tueksi. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, lopputulos oli taitotasooni nähden kuitenkin paras mahdollinen, johon voi olla tyytyväinen, koska pipon saajakin oli. Hyvä haaste, paljon uusia asioita ja oli mukava nähdä omat puutteensa ja toisaalta itsensä kehittyvän. Tässäkin opin vaikka mitä:
  • liittämään neuleen osia toisiinsa neulomalla
  • tekemään kaksinkertaista neuletta kahdella pyöröllä
  • Tekemään "Wrap&Turn"- käännöksen lyhennetyillä kerroksilla
  • Kaventamaan niin, että lipasta tuli lipanmuotoinen, eikä "kulmikas"
  • Näkemään ohjeen kohdat valmiina kolmiulotteisena työnä ja tekemisten vaikutukset lopputulokseen, enkä vaan neulonut sokeasti noudattaen ohjetta


Mutta joo, kiva malli! Pidetään tätä vaikka prototyyppinä siitä täydellisestä lippapiposta, jonka miehelleni joskus haluan tehdä. Lanka-puikko-neuletiheysyhdistelmä vaatii ainakin seuraavalla kerralla modaamista, jos tekeminen tapahtuu tällä ohjeella. Vaikka tsekkasin neuletiheyden, joka vastasi täysin ohjetta, neuloin ohjeessa mainituilla puikoilla ja langalla, mielestäni pipo jäi liian löppänäksi. Myös lipan mainostettiin olevan jämäkkä, kun tehdään tällä tekniikalla, mutta ei vastannut mun käsitystä jämäkästä. No, nää on tietysti makuasioita ja onneksi sopivilla puikko-lanka-käsialayhdistelmillä voi vaikuttaa lopputulokseen. Nyt en kuitenkaan jaksa alkaa tappelemaan uudestaan. Jätetään hautumaan ja kokeillaan vaikka ensi talvena uudestaan, kun on mahdollisesti vähän enemmän intoa testailla erilaisia yhdistelmiä.

Seuraavaksi taidan keskittyä hetkeksi Halloweenjuttuihin ja unohtaa tilausprojektit, vaikka pukin konttiin pitäisikin yhtä sun toista saada. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti